پویش ملی تغذیه سالم
اطلاع رسانی پویش ملی تغذیه سالم
۱ الی ۱۵ بهمنماه ۱۴۰۲، چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم
۱ الی ۷ بهمن: با موضوع نمک و شعار " نمک کم، اما تصفیه شده یددار
یکشنبه ۱ بهمن: نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده یددار باشد
نمک(سدیم کلراید): نمک نامی است عام که به کلرور سدیم( ترکیب کلر و سدیم) گفته می شود، کلرور سدیم به صورت بلورهای سفید مکعبی شکل با دانه های بسیار ریز در طبیعت وجود دارد. نمک طعام محصولی است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتاً از کلرور سدیم تشکیل شده است.
نمک به مقدار حدود ۳ الی ۵ گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری)مورد نیاز است.(یک قاشق چای خوری نمک حدود ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم در خود دارد.) نمک چه نقشی در بدن دارد؟ نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است.
این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.
نظر شما :