مطالب آموزشی پویش ملی تغذیه سالم آذر ۱۴۰۳
مطالب آموزشی در مورد روغن را مطالعه بفرمائید.
پاسخ های علمی به باور های نادرست در مورد روغن ها
1. آیا روغنهایی که روی آنها عبارت بدون کلسترول نوشته شده واقعاً بدون کلسترول است؟
پاسخ: بله، اگر روغن های گیاهی باشد بدون کلسترول است. زیرا کلسترول فقط در منابع حیوانی وجود دارد.
2. چه نوع روغن مایعی برای پخت غذا مناسب است؟
پاسخ: انواع روغن¬های مایع خوراکی خالص و مخلوط برای پخت و پز مناسب هستند. اما روغن¬هایی که دارای مقادیر و نسبت مناسب ( امگا 6 به امگا 3، کمتر از 3 به 1) از اسیدهای چرب ضروری هستند از جنبه تغذیه-ای ارجحیت دارد. مانند روغن کانولا و روغن مایع مخلوط مناسب.
3. چرا روغن مایع کم رنگ است ؟
پاسخ: تفاوت رنگ به میزان رنگبری و مواد افزودنی هنگام بسته بندی، بستگی دارد. به روغن های پالایش شده که روغن رنگبری می شود قبل از بسته بندی بتاکاروتن ( بتاکاروتن یک ترکیب پروویتامین A است که در بدن به رتینول یا ویتامین A تبدیل می شود و به رنگ قرمز- نارنجی است) اضافه می گردد. بعضا ویتامین E نیز اضافه می کنند که نارنجی- زرد است.
4. مزه روغنها و چربیها تحت تاثیر چه عواملی است؟
پاسخ: هریک از روغن¬های خام (تصفیه نشده) دارای بو و طعم خاص خود می باشند که مربوط به ماهیت و ترکیبات معطر موجود در آنهاست. ولی روغن های گیاهی تصفیه و بی بو شده باید فاقد هرگونه بو یا طعم نامطبوع باشد.
5. بهترین روش نگهداری روغن باز شده چیست؟
پاسخ: بهتر است در ظروف تیره. به دور نور و در محل خشک و خنک و با درب بسته قرار گیرد و تحت هیج شرایطی نباید روغن مصرف شده به ظرف برگردانده شود.
و نمونه های بشتر را از اینجا دانلود بفرمائید.
دانلود فایل پاسخ های علمی به باور های نادرست در مورد روغن ها
دانلود پیام های آموزشی در مورد روغن ها
دانلود جزوه پویش ملی تغذیه سالم 1403